ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie ConsentMer om Blancolån - Hitta Bra och Billiga Blancolån
Blancolån - Massor med Blancolån

Mer om Blancolån

Mer om Blancolån

Ett blancolån är ett lån som går att ta utan att man behöver använda något annat som säkerhet. Den stora fördelen med blancolån är att ni inte behöver be någon släkting eller vän gå in som borgenär för att garantera att blancolånet återbetalas i tid. Där med slipper ni bli ovän med någon ifall ni skulle få problem eller vara sena med betalningen av blancolånet.

För att ta ett blancolån så tar alla seriösa långivare en kreditprövning på låntagaren. Denna kreditprövning görs vanligtvis vid något av de större kreditvärderingsinstituten som t.ex. Upplysningscentralen, UC.

Pengar vid blancolånet

Pengar vid blancolånet

Tidigare har det i Sverige inte varit så vanligt med blancolån eftersom pengarna vid blancolånen har främst använts för konsumtion vilket många personer har varit restriktiva med. Med en gradvis ökad acceptans att ta blancolån avsedda för konsumtion och samt att blancolånen i allt högre utsträckning används som topplån vi husköp har dessa lån blivit alltmer vanliga.

Skillnad på blancolån och hypotekslån

Det finns en stor skillnad mellan de så kallade blancolånen och hypotekslånen. Ett blancolån går att ta utan någon direkt säkerhet för lånet men vid ett hypotekslån har man en t.ex. en fastighet som säkerhet. Det kan upplevas vara en fördel att ta ett lån utan säkerhet, som blancolånet är, men det innebär dock att för denna typ av lån får man betala lite mer i ränta. Räntan på blancolånet beror dock till stor del på den ekonomiska situation som låntagare har.


Mer bra info om Blancolånen

När du ska ta ett blancolån är det viktigt att du är påläst både gällande blancolån i allmänhet men framförallt gällande villkoren för det blancolånet som du till slut tar.Meny - Blancolån
Till förstasidan på www.blancolan.nuHögst upp på sidan om blancolånLängst ned på sidan om blancolån
Låna 100.000Låna 200.000Låna 400.000Låna 600.000